Zülpichhof 10a, Elst (gld) massage@praktijkthefeeling.nl - 0628089667

Ontspanningsmassage Elst

Een van de niet zo bekende langetermijneffecten van massage is dat het wonderen kan doen voor je lichaamshouding. De spanning bouwt zich langzaam op, je gaat onbewust bepaalde delen van je lichaam ontlasten en daarmee andere spieren belasten. Zo ontstaat een slechte lichaamshouding. Denk aan opgetrokken schouders, gebogen schouders, holle of bolle rug, scheve bekken.
Men stapt pas naar de massagetherapeut als er een onmiddellijk probleem is. Bijvoorbeeld hevige pijn in de rug, of een arm die men niet meer zonder pijn kan bewegen.
Het is veel beter is om regelmatig gemasseerd te worden om dit soort problemen te voorkomen. Een veelgehoorde opmerking van mensen op de massagetafel; ‘Ik had niet door dat ik dáár pijn had.’ Regelmatig een massage beleven maakt je ook bewuster van je eigen lichaam en je houding. Massage kan bijdragen aan een betere houding.

Lees hier andere effecten van Ontspanningsmassage.

ontspannende massage
✓ Massage maakt bewust(er)

Het effect van massage gaat verder dan ontspannen alleen. Heb je last van angstige gevoelens of ben je heel nerveus aangelegd, dan kan regelmatig een massage veel voor je doen.
Spanningen in spieren ontstaan niet alleen door sporten of andere vormen van lichamelijke overbelasting. Spanningen ontstaan ook door verkrampingen als reactie op angst en nervositeit.
Een massage helpt je om je spieren te ontspannen, om je hartslag te kalmeren en je bloeddruk te verlagen. Een massage maakt dat je bewust(er) wordt van wat er eigenlijk speelt. Zodat je opnieuw kunt kiezen wat het is wat je wilt. 

✓ Massage verhoogt de weerstand

Onderzoek wijst uit dat massage de bloedsamenstelling verandert in positieve zin. Van de deelnemers werd voor- en achteraf een bloedmonster genomen. Het aantal lymfocyten (afweer en immuniteit) is aanzienlijk toegenomen. Bovendien werd een afname in het bloed gezien van het hormoon cortisol (stresshormoon).

✓ Massage bevordert de spijsvertering

Een ander positief effect van massage waar veel mensen niet van op de hoogte zijn is dat massage de spijsvertering kan verbeteren. Massage werkt niet alleen in op de huid en de spieren, maar heeft ook invloed op de dieper liggende organen, zoals de spijsverteringsorganen. Massage zorgt voor het optimaliseren van de bloedcirculatie in het lichaam. De toevoer van bloed, met daarin de nodige zuurstof en voedingsstoffen, naar alle organen wordt hierdoor verbeterd. Daarbij verbetert ook de afvoer van afvalstoffen uit de organen. Met als gevolg dat de organen beter zullen functioneren.

The Feeling, ervaar een meewerkend lichaam & geest. Omdat persoonlijke aandacht werkt
Zülpichhof 10a, Elst (gld) praktijkthefeeling.nl - massage@praktijkthefeeling.nl - 0628089667
Geverifieerd door ExactMetrics