@ De Zorg

Voor wie?

Massage voor mensen met een (ernstige) beperking, die baat hebben bij extra aandacht.

Wat bied ik aan?

Ik help met ontspannen. Rust in je hoofd. Bij fysieke pijnklachten. Met het letterlijk minder spannend vinden van aangeraakt worden. Ik draag bij aan je algehele welbevinden. Voor mensen in de zorg.

Wat doe ik?

Als masseur sta ik letterlijk in aanraking en via afstemming met jou in contact. Ik geef jou via integrale massage de aandacht die je verdient!

Waarom zou je integrale massage inzetten?
Integrale massage draagt bij aan:
★ Het reguleren en afnemen van aanwezige spanning
★ Het versterken van een verbinding met de cliënt (hechtingsgedrag)
★ Veiligheid
★ Zelfvertrouwen
★ Stilte, rust en ontspanning in je lichaam en hoofd
★ Door sturing van je aandacht het zelfherstellend vermogen van je lichaam aanspreken
★ Algehele bevordering van je welbevinden en je positieve gezondheid

Wat is integrale massage?

Integrale massage is een vorm non-verbale communicatie. Je komt in verbinding met je eigen lichaam en je spreekt het zogenaamde lichaamsgeheugen aan. Alles wat een mens aan indrukken meemaakt wordt of verwerkt, of opgeslagen in het lichaam. Dit maakt meteen duidelijk dat lichaam en geest verbonden zijn. Er zijn zaken die nog verwerkt dienen te worden, maar krijgen geen aandacht. Als je deze lichamelijke spanning kan wegnemen brengt dit direct rust in je hoofd. Een opgeruimd lichaam is een opgeruimd hoofd.

Je kunt de zaken weer in het juiste perspectief benaderen. Iedereen verdient aanraking en respect. Mijn motto is “Aandacht werkt!”. Door respectvolle aandacht te richten op jezelf en je lichaam kun je werken aan rust, zelfvertrouwen en ontspanning. Je groeit in positieve sociale contacten. Je kunt steeds makkelijker fysiek contact toelaten of juist grenzen aangeven. Door de aandacht voor jou en je lichaam, voel je je in het contact met de ander nog meer gehoord en begrepen.

Waarom laten masseren door mij?

Door mijn ervaring met het masseren van mensen met (ernstige) fysieke en psychische beperkingen, kan ik de cliënt zo goed mogelijk helpen. Daarnaast heb ik als ambulant begeleider kennis opgedaan van NAH, GGZ ziektebeelden, Cerebrale Parese en Afasie. Ik kan de zorgprofessionals de bevindingen overdragen die zijn opgedaan tijdens de massage. Ik houd rekening met en ben bewust van de mogelijke pijn of trauma’s die spelen bij de cliënt. Daarom stem ik af en bouw rustig de behandelingen
op. Hierbij luister ik met mijn handen, hart en hoofd. Ik kijk hierbij naar de gezichtsuitdrukking, geluiden en de indruk die de cliënt geeft. Op deze manier kan ik de aandacht sturen en de cliënt uitnodigen om dat ook te doen. Aandacht Werkt!

Hoe werk ik?

Een samenwerking begint altijd met een vrijblijvende kennismaking. Waaraan wil de cliënt werken, wat voor verwachtingen hebben de cliënt, de familie en het zorgteam? En minstens zo belangrijk, is er een klik. Daarnaast wordt gekeken naar de praktische voorwaarden, zoals de frequentie en tijdstip waarop gemasseerd gaat worden. In overleg met de cliënt stem ik af wat de fijnste manier van masseren is. Door de kleding of direct op de huid. Op het bed, of een massagetafel of in de rolstoel.

Nazorg

Na de behandeling is er een korte evaluatie, daar waar mogelijk samen met de cliënt.
Deze evaluatie wordt als verslag toegevoegd aan de voortgangsrapportage welke in overleg ter inzage is voor de cliënt, directe omstanders (gezin, familie) en het zorgteam.

Mogelijkheden

Op afspraak donderdag tussen 19.00 uur en 23.00 uur
Tarief € 75,- per behandeling (inclusief 21% btw / reis / administratiekosten)
Tijdsduur massage +/- 60 minuten – Rapportage van de massagebehandeling in digitaal dossier.